Nicola Zolin: Hartslag

Met de duo-expositie ‘Palestine: The Human Dimension’ en ‘Hartslag’ in respectievelijk het Institute of Social Studies en Galerie ’t Fotokabinet in Den Haag, lost Nicola Zolin de belofte in.


"Me, Life and Death" © Nicola Zolin.

Na zijn debuut in 2009 en een succesvolle expositie in 2011 keert de jonge fotograaf (1984, Veneto, Italie) terug in Nederland. Met in zijn rugzak documentaire foto’s over Mea Sharim, een conservatieve Joodse wijk in Jerusalem, en het Balata Camp nabij Nablus op de West Bank, waar 26.000 Palestijnse vluchtelingen op één vierkante kilometer wonen. Het story-telling project “Palestine: The Human Dimension” wordt op vrijdag 2 maart om 17.00 uur geopend in het Institute of Social Studies. Samen met academici en experts gaat Zolin in debat over de mediaberichtgeving over Palestijnen en probeert hij een stem te geven aan hen naar wie zelden wordt geluisterd.

Aansluitend vindt op zaterdag 3 maart om 15.00 uur in Galerie ’t Fotokabinet de opening plaats van de expositie ‘Hartslag’. Daar zijn foto’s te bewonderen uit de genoemde serie, maar eveneens de van hem bekende scherpe visuele observaties en portretten, gemaakt in Parijs, Berlijn en Kopenhagen. Ook de fotoserie over de ontstedelijking van zijn geliefde Venetië speelt een prominente rol.